X

Κρίσιμο τετ α τετ κυβέρνησης-τρόικας σήμερα στην… Πόλη του Φωτός

Με φιλοδοξίες, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί Τρίτη και Τετάρτη με τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές των δύο πλευρών, με φόντο το δάσος της Βουλώνης.

Ant1news


Του Νίκου Ρογκάκου

«Πάμε στο Παρίσι για να κλείσουμε την αναθεώρηση και να συμφωνήσουμε για την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης του Μνημονίου», υποστήριζαν πηγές της οδού Νίκης, ενώ ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «στόχος είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξεταστεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας».

 

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Κομισιόν και κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριζαν ότι το τετ-α-τετ στην Πόλη του Φωτός, πραγματοποιείται προκειμένου να αναζητηθούν συγκλίσεις, να αρθούν παρεξηγήσεις και να καταστεί έτσι εφικτή η επάνοδος της τριμερούς στην Αθήνα για την ολοκλήρωση του εν εξελίξει ελέγχου επί ελληνικού εδάφους.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, όπως και τον Σεπτέμβριο, στη Βίλα Σάιντ, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ.

 

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνει τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα.

 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η πρωτοβουλία για τις διήμερες συζητήσεις επί γαλλικού εδάφους ελήφθη από κοινού από την κυβέρνηση και την τρόικα το βράδυ της Κυριακής.