X

Στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας θα φιλοξενηθούν οι 700 μετανάστες

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει στην Ιεράπετρα το φορτηγό πλοίο, υπό σημαία Κιριμπάτι, που ρυμουλκείται από την φρεγάτα ΥΔΡΑ. Τι αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές.

Ant1news



Αργά τη νύχτα αναμένεται να αφιχθεί στην Ιεράπετρα το ρυμουλκούμενο, από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, φορτηγό πλοίο "Baris", με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν 700 παράνομοι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο χθες, λόγω μηχανικής βλάβης,  30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων των αρμόδιων φορέων στην Ιεράπετρα, όπου βρίσκεται από  το βράδυ της Τρίτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, προκειμένου να αποφασιστεί τόσο το μέρος στο οποίο θα φιλοξενηθούν όσο και τα μέτρα που θα παρθούν από τις ελληνικές αρχές.

Όπως αποφασίστηκε σχετικά, σε πρώτη φάση οι 700 μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες, τόσο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους χρειαστεί, όσο και για να τους εξετάσουν για πιθανές μολυσματικές ασθένειες, όπως είναι ο θανατηφόρος ιός Έμπολα.