X

Δυναμικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα (φωτο)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.

Ant1news

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ επ΄ ευκαιρία της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τη σημερινή συμμετοχή τους στην απεργία έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ένταση της αντεργατικής πολιτικής και απόρριψης των μέτρων που γενικεύουν τη φτώχεια και παγιώνουν την εξαθλίωση».

Στην πολυπληθέστερη συγκέντρωση, που έγινε στην Αθήνα, στην οποία υπολογίζεται ότι μετείχαν γύρω στις 15.000 άνθρωποι, μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «το  ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καθώς «δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα».

Στην πορεία των μελών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, κυριάρχησαν τα συνθήματα για την ανάγκη στήριξης των ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Στην Θεσσαλονίκη, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση και πορεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την κατά περιόδους βροχόπτωση.

Δυναμική σε παλμό και συμμετοχή, παρά την διαρκή βροχή, ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στην Πάτρα.

Πολυπληθείς ήταν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας. Στην Λάρισα,, τον Βόλο και τα Τρίκα, χιλιάδες άνθρωποι συντάχθηκαν με τα μπλοκ των διαδηλωτών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.