X

Επιχείρηση σωτηρίας για τον «Γιώργο» που πυροβολήθηκε στο κεφάλι (βίντεο)

Το αρκουδάκι, εντόπισε κάτοικος του Μετσόβου, σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς το κεφάλι του ήταν γεμάτο σκάγια.

Ant1news

Καρέ-καρέ καταγράφει ο φακός του Αρκτούρου την επιχείρηση σωτηρίας που στήθηκε από τους ειδικούς της οργάνωσης, για την διάσωση του δίχρονου «Γιώργου» που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Το δίχρονο αρκουδάκι εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας, κοντά στον οικισμό του Μετσόβου, από κάτοικο της περιοχής. Βρέθηκε σε ημιθανή κατάσταση και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στην αρχή όλοι θεώρησαν ότι ο «Γιωργάκης», όπως βαπτίστηκε το αρκουδάκι από τους ανθρώπους της οργάνωσης, έπεσε θύμα …τροχαίου και χτυπήθηκε στο κεφάλι από κάποιο όχημα. 

Όμως, από τις ακτινογραφίες αποκαλύφθηκε ότι το αρκουδάκι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τον θώρακα, από πυροβόλο όπλο. Στην ακτινογραφία είναι εμφανή τα διάσπαρτα σκάγια στο κεφάλι του ζώου, εξέλιξη που «κουμπώνει» με εκ των υστέρων μαρτυρίες κατοίκων του Μετσόβου ότι άκουσαν πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο μικρός αρκούδος εξετάστηκε από τους υπεύθυνους της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται πλέον στον κτηνιατρικό σταθμό του Αρκτούρου, στον Αετό Φλώρινας, με την κατάσταση του να κρίνεται σταθερή, μα ελπιδοφόρα.

Ο «Γιώργος», πήρε το όνομά του, από την συνονόματη αμερικάνικη αρκούδα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφού μακροημέρευσε στο καταφύγιο του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο.