X

Στην εντατική ο Πελέ

Ο "Ποδοσφαιριστής του Αιώνα" είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ουρολοίμωξη.

Ant1news


Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του 74χρονου Πελέ, ο οποίος, λόγω ουρολοίμωξης, εισήχθη, τη Δευτέρα, σε νοσοκομείο της Βραζιλίας, απ΄ όπου είχε πάρει εξιτήριο πριν από 10 ημέρες, κατόπιν επεμβάσεως για αφαίρεση πέτρας από τα νεφρά. 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο εκπρόσωπός του διάσημου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.  Ο Ζοζέ Φόρνος Ροντρίγκεζ  δήλωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του είναι «απολύτως καλά» και η μετακίνησή του στη ΜΕΘ έγινε κυρίως για να προστατευθεί η ιδιωτικότητά του. Ταυτοχρόνως, διευκρίνισε πως ο Πελέ έχει μεταφερθεί σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου όπου δεν θα τον επισκέπτονται τόσο πολλοί άνθρωποι. Το Skynews, εξάλλου, επικαλούμενο τον Ροντριγκεζ μετέδωσε ότι  ο Πελέ αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Ο «εθνικός θησαυρός» της Βραζιλίας είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με την υγεία του καθώς, μεταξύ άλλων, υποβλήθηκε σε έκτακτη επέμβαση για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και για αποκατάσταση ισχίου.

Ο «Ποδοσφαιριστή του Αιώνα», σύμφωνα με τη FIFA, αποσύρθηκε από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 1977 έχοντας αγωνιστεί με τα χρώματα της Σάντος και των Νιου Γιορκ Κόσμος. Ο Πελέ κατέκτησε τρία παγκόσμια κύπελλα με τη φανέλα της «Σελεσάο» επιτυγχάνοντας 77 γκολ σε μόλις 92 παιχνίδια.