X

Αμφίπολη: Αγωνία για τις επιστημονικές ανακοινώσεις

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον τάφο.

Ant1news

Τα βλέμματα στραμμένα στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο υπουργείου Πολιτισμού και πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχιολόγων στον αρχαίο τάφο.

Στην παρουσίαση θα παραστεί όλη η ανασκαφική ομάδα, το τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.

Το ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις της ομάδας είναι μεγάλο καθώς αυτές θα αφορούν τις ανασκαφικές εργασίες και ίσως γίνουν νέες αποκαλύψεις.

Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.

Ομιλητές στην εκδήλωση του Σαββάτου είναι οι:

Κ. Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».

Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.