X

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% σε νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Υπέρ της εκλογής νέου ΠτΔ από την παρούσα Βουλή η πλειονότητα των ερωτηθέντων.

Ant1news

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία κυκλοφορεί το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% και η Νέα Δημορκατία 20,5%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,5%.

Έπονται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%, τους οποίους ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15,4%. 

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 33,1% και της Νέας Δημοκρατίας σε 28,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με ποσοστό 7,5%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», το 35% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και το 19% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 35% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας από όλους.

Αναφορικά με το αν πρέπει να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ή πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, το 55% αποκρίθηκε υπέρ της εκλογής του διαδόχου του Καρόλου Παπούλια από την παρούσα Βουλή, ενώ τέσσερις στους δέκα απαντούν ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.