X

Selfies ημίγυμνων Ιταλίδων κατακλύζουν το διαδίκτυο!

«Προτάσσουν» τα στήθη τους για το καλό της επιστήμης, οι Ιταλίδες.

Ant1news

Όχι  δεν πρόκειται για μια μαζική στροφή των Ιταλίδων προς το γυμνό αλλά για μια καινούρια «μόδα», που θέλει τις Ιταλίδες να προωθούν την έρευνα και την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό επιστημονικών ανακαλύψεων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα blog που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία «Τα στήθη για την επιστήμη (Tette Per La Scienza)» , από την 30χρονη Lara Tait, η οποία δημιούργησε την σελίδα με στόχο να ενημερώσει τους συμπατριώτες της για τις επιστημονικές εξελίξεις.

Το blog έφτασε τα 19.000 likes στην σελίδα του στο Facebook και αυτό που ζητάει από τα μέλη του είναι να φωτογραφήσουν το στήθος τους και να ποστάρουν την Φώτο συνοδευόμενη από ένα επιστημονικό μήνυμα. Το συγκεκριμένο είδος πρόσκλησης έγινε γνωστό από την υποστήριξη της αποστολής της «Ροζέτα», από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Η δημιουργός της σελίδας δήλωσε πως στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να προσφέρουν τα σώματα τους στην υπηρεσία της επιστήμης, ««Νομίζω ότι στην Ιταλία πρέπει να γίνουν περισσότερα για να έρθουν η επιστήμη και τα αποτελέσματά της κοντά στους ανθρώπους Γι 'αυτό ακριβώς είχα την ιδέα να κάνω κάτι πρωτότυπο σε αυτό τον τομέα».

Την δόξα των πρώτων γυναικών εθελοντριών ζήλεψαν και αρκετοί άντρες που έσπευσαν να φωτογραφηθούν ανάλογα.