X

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Ακόμα και ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος , υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί άδεια στον κρατούμενο να παρακολουθήσει τα μαθήματα του.

Ant1news

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, ο οποίος διαμαρτύρεται με τον τρόπο αυτό για την άρνηση των υπευθύνων να του δώσουν άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε, δίνοντας εξετάσεις ενώ ήταν ήδη φυλακισμένος.

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, η οποία θα ξεκινήσει στις 16:00 από τα Προπύλαια και θα κατευθυνθεί προς το σταθμό του Μετρό «Εθνική Άμυνα»  με τελικό προορισμό το νοσοκομείο οπού νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο κρατούμενος.

Χθες το βράδυ νέοι που δηλώνουν αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του και εκείνος εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα στο παράθυρο του δωματίου του και τους χαιρέτησε.

Ο σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ της Αθήνας σε γραπτή ανακοίνωση του, ζητά από την πολιτεία να δοθεί εκπαιδευτική άδεια τόσο στον Νίκο Ρωμανό, όσο και στον Ηρακλή Κωστάρη που βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας με το ίδιο αίτημα καθώς το αίτημα τους είναι νόμιμο.

Σήμερα το πρωί και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε την άποψη ότι οι έγκλειστοι στις φυλακές πρέπει να συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους, δηλώνοντας, «αφού η πολιτεία έδωσε το δικαίωμα στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για να περάσει σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα του και να δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο».

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στο πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού, λαμβάνουν χώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος κι έτσι χθες τοπικός τηλεοπτικός σταθμός στα Χανιά καταλήφθηκε από μέλη κοινωνικών ομάδων συμπαράστασης, ενώ στη Πάτρα αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Πυροσβεστείου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα επεισόδια στην Αθήνα, όταν χθες το βράδυ άτομα που διαδήλωναν την συμπαράσταση τους μπήκαν στο Πολυτεχνείο, αφού προηγουμένως έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ.