X

Η «Οδύσσεια» των μεταναστών… αφού σώθηκαν

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια των μεταναστών που έφτασαν από την Κρήτη, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα γι’ αυτούς.

Ant1news

22 Σύριοι μετανάστες, οι οποίοι περιλαμβάνονταν στους μετανάστες του πλοίου «Baris», που έφτασαν από την Κρήτη στον Πειραιά, εντοπίστηκαν να περιπλανώνται στην περιοχή της Δραπετσώνας σήμερα το πρωί. Μεταξύ αυτών βρισκόντουσαν και μικρά παιδιά, εμφανώς καταβεβλημένα από την πρόσφατη περιπέτεια τους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , μεσολάβησαν για την μεταφορά τους στην Κόρινθο και το εκεί κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών, αλλά  ξαναγύρισαν πίσω μετά από μια σύντομη περιπέτεια που είχαν στο τμήμα αλλοδαπών, αφού έχουν προσωρινή άδεια παραμονής στην χώρα.

Μετά την επιστροφή τους στο λιμάνι του Πειραιά, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου της περιοχής Χρήστου Βρεττάκου με την διοίκηση του ΟΛΠ και αποφασίστηκε να τους παραχωρηθεί προσωρινή στέγη σε χώρο που έχει τις στοιχειώδεις υποδομές για θέρμανση και υγιεινή.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε, «Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια».