X

Βαρβιτσιώτης: Το κλίμα πολιτικής αστάθειας «φρενάρει» τις επενδύσεις

Την πολιτική αστάθεια θα την πληρώσει πολύ ακριβά ο Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα ο άνεργος, σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Νέα Υόρκη. Τις είπε για τις επενδύσεις.

Ant1news



«Φρένο» στα επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας βάζει το κλίμα της πολιτικής αστάθειας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο περιθώριο του 16ου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

«Φέτος στη Νέα Υόρκη παρουσιάζουμε μία μεγάλη επιτυχία της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και αυτή είναι η συμφωνία για την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ουσιαστικά διπλασιάζουμε τις δυνατότητες του λιμανιού. Με αυτό το παράδειγμα προσπαθούμε να πείσουμε κι άλλους ξένους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχει την ανάπτυξη. Δυστυχώς αυτό που λαμβάνουμε είναι το κλίμα της πολιτικής αστάθειας να είναι ένας σχετικός παράγων για τις επενδύσεις. Εμείς πιστεύουμε όμως ότι έχουμε δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα βοηθήσει και τους επενδυτές να επενδύσουν , αλλά και να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο υψηλός δείκτης ανεργίας», πρόσθεσε και ανέφερε ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα πλήξει τον Έλληνα.

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο που οι επενδυτές, προσβλέποντας ότι στο τρίμηνο του 2015 θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, σταματάνε τα επενδυτικά τους σχέδια. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά ο Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα ο άνεργος, γιατί δουλειές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει σήμερα δεν γίνονται περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας», τόνισε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «είμαι αισιόδοξος και για την αξιολόγηση, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα και προς τα μέσα και προς τα έξω: Καταρχάς ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις επενδύσεις και ότι είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα από μία κρατικοδίαιτη οικονομία σε μία οικονομία της αγοράς ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα έστειλε μήνυμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας πρόσκληση στους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα μας.

Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο του επενδυτικού φόρουμ, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση» και «πως αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας».

Δείτε τις δηλώσεις τους: