X

Πατέρας Ρωμανού: «Υπεύθυνος ο υπουργός για ο,τι συμβεί»

Συνέντευξη τύπου έδωσαν οι γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού ενώ σήμερα αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ant1news

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το ότι δεν του δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσει αν και πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο» είπε ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός προσθέτοντας πως «οι συνέπειες για αυτό που θα συμβεί βαραίνουν τον υπουργό».

Στη συνέντευξη συμμετείχαν και οι γονείς του Γιάννη Μιχαηλίδη, επίσης κρατούμενου, ο οποίος νοσηλεύεται καθώς ξεκίνησε κι εκείνος απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Νίκο Ρωμανό. Η μητέρα του αποκάλυψε ότι το πρόβλημα δεν είναι κανούργιο, καθώς δεν έχουν δοθεί άδειες σε έξι κρατούμενους για να φοιτήσουν σε ΙΕΚ, ενώ υπογράμμισε ότι «ποτέ η μόρφωση δε μπορεί να χρησιμοποιείται τιμωρητικά».

Απεργία πείνας έχουν αρχίσει επίσης και οι Α. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης. Η μητέρα του Μπουρζούκου  και γιατρός των απεργών πείνας τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Αυλώνα  Πέτρος Δαμιανός, ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού Φραγκίσμος Ραγκούσης, η  Αναστασία Τσουκαλά και η Ζωή Κωσναντοπούλου.

Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.

Λοβέρδος: Η δημοκρατία δεν εκδικείται

«Ως Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μία ευκαιρία στη ζωή είναι και αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το ζήτημα του Ν. Ρωμανού.

Και συνέχισε: «θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους. Είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου είναι αυτό δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος, για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια. Η δημοκρατία δεν εκδικείται».