X

Νομοθετική ρύθμιση για να σπουδάσει ο Ρωμανός;

Συνεννόηση Βενιζέλου με Σταματη, Αθανασίου και Λοβέρδο για να μπορέσει να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός.

Ant1news

Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το ότι δεν του δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσει αν και πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο, το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και οι αρμόδιες αρχές αναζητούν μια λύση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρσο έτσι ώστε να βρεθεί η λύσει για να μπορέσει να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν, εάν κριθεί σκόπιμο θα μπορούσε να γίνει και νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να διευθετηθεί το θέμα και να μπορέσει ο Ρωμανός να πραγματοποιήσει τις σπουδές του. 

Πάντως, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο εισαγγελέας πρότεινε εκ νέου την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και το πολύ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς του Νίκου Ρωμανού. «Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο» είπε ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός προσθέτοντας πως «οι συνέπειες για αυτό που θα συμβεί βαραίνουν τον υπουργό».