X

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ρωμανού από τους Δικαστές

Απορρρίφθηκε από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια.

Ant1news


Με βούλευμα ( 943/2014) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, απορρίφθηκε το αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, έμεινε ουσιαστικά στην κρίση του εφέτη ανακριτή που είχε προηγηθεί.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 24η μέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Χθες οι γονείς του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, δήλωσαν ότι "η ζωή του παιδιού τους είναι στα χέρια του υπουργού". Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι ο Ρωμανός θα παρακολουθήσει τις σπουδές του, μέσω εναλλακτικής οδού και αναζητήθηκε τρόπος για νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτό να γίνει εφικτό.

Στη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Ρωμανό, στην Αθήνα συμμετείχαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες, ενώ μετά το τέλος της σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, κατά τα οποία έγιναν 20 προσαγωγές.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε πόλλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ σήμερα έγιναν καταλήψεις αλληλεγγύης τόσο στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, όσο και στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί αρνούνται να τον ταΐσουν αναγκαστικά, παρά την εντολή εισαγγελέα.

Ο Νίκος Ρωμανός έχει καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, χωρίς τρομοκρατική ενέργεια, ενώ εκρεμμούν σε βάρος του δίκες για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τον περασμένο Μάιο έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στο ΤΕΙ του Αιγάλεω, ο υπουργός Δικαιοσύνης του είχε προτείνει βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και έπαθλο των 500 ευρώ, τα οποία αρνήθηκε επικαλούμενος τις αναρχικές αρχές του, σύμφωνα με τις οποίες δεν αγνωρίζει το κράτος.

Απο το πρωί είναι σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο και σε έδειξη συμπαράστασης στον Ρωμανό.

Το Σάββατο συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, φίλου του Ρωμανού και μάρτυρά της.