X

Συνάντηση με τους γονείς του Ρωμανού επιδιώκει ο Αθανασίου

Ταχύτατα η κυβέρνηση καταθέτει διάταξη με αφορμή την περίπτωση Ρωμανού ώστε να μπορούν κρατούμενοι μέσω τηλεδιάσκεψης να παρακολουθούν μαθήματα σε σχολές.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Να συναντηθεί με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού έχει ζητήσει μέσω του συνηγόρου του 21χρονου, Φραγκίσκου Ραγκούση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος.

Εν τω μεταξύ, ταχύτατα η κυβέρνηση καταθέτει διάταξη προς τη βουλή με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού ώστε να μπορούν κρατούμενοι μέσω τηλεδιάσκεψης να παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε ανώτερες σχολές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας καταθέτουν ταχύτατα στη βουλή τη διάταξη αυτή και πρόσθεσε:

«Ως άνθρωπος θέλω γρήγορα να τελειώσει αυτή η κατάσταση και να λάβει τροφή ο Νίκος Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους γονείς του να τον πείσουν να σταματήσει και να σώσει τη ζωή του. Ενημερώνομαι κάθε δύο ώρες από το νοσοκομείο και μαθαίνω για την υγεία του». 

Σε άλλο σημείο ο Χαράλαμπος Αθανασίου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ότι δεν είχε καμία άλλη αρμοδιότητα να παρέμβει στην απόφαση του συμβουλίου, μόνο αυτή την νομοθετική διάταξη μπορεί να καταθέσει και υπενθύμισε ότι ο Ρωμανός εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών μόνο για δύο ληστείες, ενώ είναι κατηγορούμενος για υπόθεση τρομοκρατίας, γι αυτό και ισχύει η απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκισή του, πράγμα που έλαβε υπόψη του το Συμβούλιο του Πειραιά.

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Αθανασίου

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα του Νίκου Ρωμανού. Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας,  ο Τάσος Κουράκης, η Βασιλική Κατριβάνου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες απόψε για τον Νίκο Ρωμανό. Ο κ. Δρίτσας σε δηλώσεις του είπε ότι είναι νομικά ατελέσφορη η διαδικασία που επελέγη με την τροπολογία και ως προς το [περιεχόμενο και ως προς τον  χρόνο.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για πολιτική ατολμία και πρόσθεσε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις έστω και τώρα.

Σύμφωνα ,με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ίσως θα πρέπει να υποβληθεί και νέα αίτηση του Νίκου Ρωμανού στο συμβούλιο των φυλακών για εκπαιδευτική άδεια και ίσως ο ανακριτής να κάνει διαφορετική πρόταση.