X

Βραβεύθηκαν Κατερίνα Αντωνοπούλου και Όλγα Παναγιωτίδου

Το Ίδρυμα Μπότση βράβευσε 14 δημοσιογράφους «που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση».

Ant1news


Ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση για δύο δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, που εδώ και πολλά χρόνια δίνουν την καθημερινή μάχη για την αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση των τηλεθεατών, αποτέλεσε η βράβευση τους στην διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανσίου Μπότση.

Πρόκεται για τις Κατερίνα Αντωνοπούλου και Όλγα Παναγιωτίδου, που απο διαφορετικά μετερίζια δίνουν τον ίδιο αγώνα για την πλήρη και ανεξάρτητη πληροφορόρηση των πολιτών.

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση για το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ σχετικά με το δράμα των τριών εκατομμυρίων παιδιών του πολέμου στη Συρία, τα οποία ζουν σε καταυλισμούς.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής της «Πρώτο Πλάνο», που προβάλλεται από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Το βραβείο στην Κατερίνα Αντωνοπούλου απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση και τιμά τους βετεράνους εκείνους που τίμησαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα», τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης. 


Στην Όλγα Παναγιωτίδου απονεμήθηκε το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης», για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή και ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επί δεκαπέντε χρόνια.

Το βραβείο στην Όλγα Παναγιωτίδου απένειμε ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Οι δημοσιογράφοι καλούνται να μην αρκούνται στην απλή παράθεση πληροφοριών αλλά έγκαιρα να προβλέπουν και να προειδοποιούν τον λαό για τις συνέπειες της μιας ή της άλλης απόφασης ή ενέργειας» σημείωσε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.



Το Ίδρυμα Μπότση βράβευσε, επίσης, τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μιχαλέλη, Μίνα Καραμήτρου και Λάζαρο Χατζηνάκο. Ειδικά βραβεία δόθηκαν στους Λάμπρο Σταυρόπουλο, Εύη Παπαδοσηφάκη, Χάρη Σαββίδη, Ναντίν Χαρβαλιά και Ηλία Ασημακόπουλο.

Στις τοποθετήσεις τους, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των βραβείων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημιοσιογράφων, Δημήτρης κουμπιάς επεσήμανε ότι «ο κλάδος έχει πληγεί βάναυσα από την κρίση και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», ενώ στο ίδιο κλίμα η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου τόνισε ότι «δυστυχώς, οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ελληνική δημοσιογραφία που μετρά τις πληγές της».