X

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ λόγω Ρωμανού και «Γρηγορόπουλου»

Φοβούνται ακόμα και τρομοκρατικό χτύπημα στην Αστυνομία. Πάνω από 7.000 αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Μέτρα ασφαλείας πιο ισχυρά και από εκείνα, που τίθενται σε ισχύ για την πορεία του Πολυτεχνείου, αποφάσισαν σε ευρεία σύσκεψη οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, νωρίτερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που κατέστρωσαν, περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί, ένστολοι αλλά και με πολιτικά, θα βγουν στους δρόμους από απόψε, ενισχύονται οι φρουρές σε αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια, ενώ δόθηκε εντολή άμεσα να επικαιροποιηθεί το πλάνο με τους πιθανούς στόχους, υπό τον φόβο ενός «επετειακού» χτυπήματος. 

Οι ανώτατοι αξιωματικοί συνεκτίμησαν όλα τα νέα δεδομένα, ξεκινώντας από την αρνητική απάντηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, να φοιτήσει στη σχολή, όπου πέρασε μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το βράδυ της Δευτέρας, με τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ένα ισχυρό μπλοκ αντιεξουσιαστών είναι διατεθειμένο να προκαλέσει επεισόδια, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των ατόμων, που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας.

Σε δύο ημέρες συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη νύχτα, που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και είναι προγραμματισμένη πορεία μνήμης και δέηση στο σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Αρκετοί αξιωματικοί θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οργάνωση του αντάρτικου πόλης να προχωρήσει σε μία τρομοκρατική ενέργεια με «επετειακό» χαρακτήρα, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν.