X

Λιοντάρια μάχονται με κροκόδειλο, για το πτώμα ελέφαντα

Εντυπωσιακή μάχη στη ζούγκλα με έπαθλο το κουφάρι ενός ελέφαντα.

Ant1news

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «ο νόμος της ζούγκλας», ή ακόμα «ο νόμος του πιο ισχυρού». Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» που αποτυπώθηκε στη φωτογραφική μηχανή του 50χρονου Βιετναμέζου φωτογράφου Hung Ta, είχε ως πρωταγωνιστές εκπροσώπους από τα πιο εντυπωσιακά είδη ζώων του πλανήτη.

Στην περιοχή Samburu, στη βόρεια Κένυα, στις όχθες ενός ποταμού, μια αγέλη λιονταριών βρήκε το κουφάρι ενός ελέφαντα και προφανώς θεώρησε πως εξασφάλισε το γεύμα της ημέρας. Μόνο που την ίδια πρόθεση είχε και ένας πεινασμένος κροκόδειλος, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά διεκδικώντας μερίδιο από την τροφή.

Ο φωτογράφος που βρισκόταν στη περιοχή για σαφάρι, αποθανάτισε εντυπωσιακές σκηνές με τα λιοντάρια να μάχονται με τον κροκόδειλο, με έπαθλο το κουφάρι του ελέφαντα. Όπως δήλωσε τα λιοντάρια επιτέθηκαν πρώτα, ενδεχομένως γιατί ανησυχούσαν για την ασφάλεια των μικρών λιονταριών που υπήρχαν στο κοπάδι.

Η επίθεση τους έγινε με μεγάλη προσοχή και προσπαθούσαν να δαγκώσουν τον αντίπαλο τους μένοντας μακριά από τα σαγόνια του. Η μάχη είχε νικητή κι αυτός ήταν τα λιοντάρια που υπερτερούσαν κατά πολύ αριθμητικά, τα οποία ανάγκασαν τον κροκόδειλο να φύγει γρήγορα από το πεδίο της μάχης, εγκαταλείποντας τα όποια σχέδια του για ένα πλούσιο γεύμα.