X

Η πολιτική ζαριά του Βενιζέλου

Γιατί έριξε στο τραπέζι την προοπτική επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και μετάθεσης τους τον Ιανουάριο.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Όπως εξηγούσαν στενοί του συνεργάτες, η πρόταση του αποσκοπεί όχι μονό να τεθούν προ των ευθυνών τους ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι βουλευτές, να "μαζέψει" τις φυγόκεντρες τάσεις εντός ΠΑΣΟΚ  αλλά και να σταλεί σήμα στους δανειστές, τί διακυβεύεται με την εμμονή τους να μην επιδεικνύουν καλή πίστη στην επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης.

«Εφόσον έχει δυσχερανθεί τόσο η επίτευξη συμφωνίας εντός του Δεκεμβρίου, πώς θα διεξάγονται παράλληλα τους πρώτους μήνες του 2015 η εθνική εκκρεμότητα της μετα μνημονιακής εποχής και η πολιτική εκκρεμότητα της προεδρικής εκλογής;», διερωτήθηκε συνεργάτης του κ.Βενιζέλου μιλώντας στον ant1news.

«Αν τον Ιανουάριο βρεθούν οι 180 και εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε θα αντιληφθούν όλοι εντός και εκτός Ελλάδας ότι η κυβέρνηση δεν τελεί υπό εκλογική απειλή και συνεπώς θα αποκτήσει άλλη διαπραγματευτική δυναμική»,  εξηγούσαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. «Αν πάλι προκληθούν εκλογές, τότε κριτής θα είναι ο λαός» συμπλήρωναν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας έθεσε το εκλογικό διακύβευμα. Δηλαδή ποιος θα κλείσει την διαπραγμάτευση «όσοι οδηγούν στον εκτροχιασμό ή όσοι οδήγησαν με συνέπεια την οικονομία στην εξυγίανση».