X

Σπυρόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις ή με μείωση συντάξεων έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ant1news



Την άποψη ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, χωρίς όμως να θιγούν οι συντάξεις, εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως «εικασίες» τα όσα ακούγονται.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις ή με μείωση συντάξεων. Αυτό το πιστεύω και το εισηγούμαι και στην κυβέρνηση. Δεν θέλω ούτε καν να σχολιάσω και δεν ξέρω ποιοι τα λένε. Εικασίες είναι που δεν τις σχολιάζω. Θεωρώ ότι πρέπει να αποφύγουμε αυτή τη συζήτηση. Με κάθε τρόπο», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος στον «Bήμα FM» και τόνισε την ανάγκη να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή.

«Για τα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης νομίζω ότι μπορούν να υποστηρίξουν το σημερινό ύψος των συντάξεων. Πιστεύω ότι πρέπει να διορθώσουμε μια σειρά πράγματα στο ασφαλιστικό, αλλά χωρίς να παρέμβουμε στις συντάξεις. Αν μειώσουμε τις συντάξεις και αφήσουμε τα άλλα να λειτουργούν, θα υπάρχει θέμα. Οι υπουργοί ασχολούνται, και εγώ, με την ιδιότητα του διοικητή του ΙΚΑ, δεν μπορώ να τους υπερβώ. Μια σειρά διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η εξαφάνιση της εισφοροδιαφυγής, είναι αποτελεσματικά μέτρα και εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται η πηγή του κακού, στην εισφοροδιαφυγή», υπογράμμισε ο διοικητής του ΙΚΑ.