X

Τι λέει ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού για την υγεία του

Τον στηρίζω, λέει, διότι δεν έχει νόημα μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια. Τι αποκαλύπτει για την κατάσταση του 21χρονου.

Ant1news

 

Για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, αλλά και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω απο την υπόθεση του, με την νομοθετική ρύθμιση και τις κινήσεις συμπαράστασης σε ολόκληρη την χώρα, αναφέρθηκε ο πατέρας του συνομιλώντας με δημοσιογράφους, έξω απο το Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανό, ο οργανισμός του 21χρονου είναι ιδιαίτερα εξαντλημένος, καθώς αρνείται να του χορηγηθεί ορός. Κάτι τέτοιο συνέβη μόνο για λίγη ώρα μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη το βράδυ της Πέμτης, όταν όμως ο απεργός πείνας ανέκτησε τις αισθήσεις του, "τράβηξε τον ορό με μανία", όπως λέει ο πατέρας του. 

Είναι τόσο επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, που οι γιατροί, πέραν της καταβολής του οργανισμού του από την πολυήμερη απεργίας πείνας, φοβούνται ιδιαίτερα ακόμη και την προσβολή του από την "μικρή" ίωση, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές επιπλοκές στην κατάσταση του. 

Ο Γιώργος Ρωμανός επισημαίνει ότι ο γιός του δεν ενημερώνεται από κάπου, δεν έχει μαζί του ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως γράφεται, ενώ και η τηλεόραση στο δωμάτιο του είναι μονίμως εκτός λειτουργίας, αφού "έχει μετατρέψει σε κρεμάστρα, το καλώδιο της κεραίας". 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού εξέφρασε την ένσταση του και για το γεγονός ότι οι Αρχές δεν επιτρέπουν στον γιό του να συνομιλήσει με τους γονείς του, μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Ο κ. Ρωμανός μάλιστα είπε ότι ως πατέρας αγαπά την ζωή και δήλωσε σίγουρος ότι την αγαπά και ο γιός του, ωστόσο αναρωτήθηκε τί είδους ζωή είναι αυτή χωρίς αξιοπρέπεια, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζει τον γιο του. 

Παράλληλα, όπως είπε ο γιος του χρησιμοποιείται από όλους και αυτό είναι κάτι που το ξέρει και ο ίδιος, ωστόσο πιστεύει ότι κάποια στιγμή η κοινωνία θα αφυπνιστεί και ο Γ. Ρωμανός πιστεύει ότι ήρθε η ώρα.