X

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% σε νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Σταθερά στην τρίτη θέση το Ποτάμι, του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ant1news

Διαφορά 4,5% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία προκύπτει από την νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που πρόκειται να δημοσιευθεί το Σάββατο με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,3% κι ακολουθεί με 19,8% η Νέα Δημοκρατία. Σταθερά στην τρίτη θέση είναι «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,9%.

Έπονται με 5% η Χρυσή Αυγή, με 4% το ΚΚΕ, με 3,8% το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 2,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 16,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 34%, πίσω του η Νέα Δημοκρατία με 27,8%, το Ποτάμι 9,7% και ακολουθούν με 7% η Χρυσή Αυγή, 5,6% το Κομμουνιστικό Κόμμα και 5,4% το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ΑΝΕΛ φθάνουν στο 3,8%.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis και της εφημερίδας «Παραπολιτικά», καταλληλότερος για Πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 32% κι ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 20%, ενώ "κανένας" απάντησε το 35% των ερωτώμενων.

Στην δημοσκόπηση υπάρχει και διερεύνηση των απόψεων των πολιτών αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Το 56% απάντησε ότι θα αποφευχθεί, ενώ το 35% δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

 

Τέλος, στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, το 73% των ερωτώμενων τάχθηκε υπέρ του ευρώ ενώ το 21% υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.