X

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου Σαμαρά - Νταβούτογλου

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνέντευξη Τύπου των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η κοινή συνέντευξη Τύπου Σαμαρά - Νταβούτογλου στο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας.

Ο τούρκος πρωθυπουργός συνοδευόταν από εννέα υπουργούς,ενώ παρών ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με απόφαση Σαμαρά απών θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, καθώς δεν είναι προς συζήτηση τα θέματα της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.

Μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα που θα τεθούν σήμερα είχαν οι δύο πρωθυπουργοί κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο, τόνισε την ανάγκη επικύρωσης και εφαρμογής των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί στα δύο προηγούμενα Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας, ώστε να να απελευθερωθεί «το τεράστιο δυναμικό που διαθέτουμε σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο.

Αναφερόμενος εξάλλου στην «πρωτοφανή πληθώρα κρίσεων» που εμφανίζει η περιοχή μας αυτή την περίοδο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «κλειδί» για την εξομάλυνση και την επιτάχυνση των διμερών μας σχέσεων «είναι το Κυπριακό και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός απροόπτου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί θα ισχύσουν μέχρι τις 15:00.