X

«Βούλιαξε» η Χαλκηδόνα (βίντεο και φωτό)

Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα απο τα νερά παραπόταμου του Αξιού, που μετέτρεψαν σε λίμνη ολόκληρες συνοικίες. Πνίγηκε αγρότης στη Ν. Σάντα Κιλκίς.

Ant1news

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Φονική κακοκαιρία έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα, όπου ένας αγρότης πνίγηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς, ενώ σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, λόγω της υπερχείλισης παραπόταμου του Αξιού.

Το φράγμα της περιοχής έσπασε και τα νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους, που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Με το ύψος του νερού να ξεπερνά το ένα μέτρο, αυτοκίνητα βυθίστηκαν στα λασπόνερα ενώ σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν.

Κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους κάνοντας έκκληση στην πυροσβεστική να τους απομακρύνει.

Ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα ακόμα και η πυροσβεστική να μην μπορεί να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών διεξάγεται κανονικά, ωστόσο η στάθμη του νερού δεν σταματάει να ανεβαίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε όλη την περιοχή, δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Κάτοικοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για πλήρη αδιαφορία, καθώς όπως τονίζουν κανείς δεν έχει εμφανιστεί παρά τις εκκλήσεις τους.

Από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα πνίγηκε ένας αγρότης στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στην προσπάθειά του να περάσει ρέμα με το τρακτέρ του. Από την ορμή του νερού το γεωργικό μηχάνημα ανατράπηκε και ο 73χρονος εγκλωβίστηκε στην καμπίνα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.