X

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Τσιμισκή κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ant1news

Σε αντίθεση με την μεσημεριανή ειρηνική πορεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε εκρηκτικό κλίμα με σπασμένες βιτρίνες, χημικά και κρότου - λάμψης ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα όπου το κέντρο μετατράπησε σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια με επιθέσεις σε βιτρίνες καταστημάτων με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλλα αντικείμενα, που προκάλεσε μια μικρή ομάδα ατόμων, αμαύρωσαν την πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη, για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην πορεία που ξεκίνησε απο την Καμάρα, συμμετείχαν πάνω απο 3.000 άνθρωποι, οι οποίοι κινήθηκαν στην πλειονότητα τους ειρηνικά καθ΄ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, περίπου 100 άτομα αποκόπηκαν από την πορεία και επιτέθηκαν σε κατάστημα πολυεθνικής εταιρείας ενδυμάτων στην Τσιμισκή, σπάζοντας την βιτρίνα και εκτοξεύοντας αντικείμενα, πιθανότατα και βόμβα μολότοφ, προακλώντας μικρής έκτασης φωτιά.

Δείτε το βίντεο απο το εσωτερικό του καταστήματος.

Οι άγνωστοι συνέχισαν το καταστροφικό έργο τους, σπάζοντας βιτρίνες γειτονικών καταστημάτων, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Τα υπόλοιπα μπλοκ της πορείας απομακρύνθηκαν απο το "πεδίο μάχης" και συνέχισαν με κατεύθυνση την Καμάρα, απ΄ όπου ξεκίνησαν.