X

Μπορεί και να πω «σώστε το παιδί μου» λέει ο πατέρας του Ρωμανού

Ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης "να κάνει πίσω, διότι αυτός έχει άδικο". Ότι μπορούσαμε, το κάναμε, διαμηνύει ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ant1news

«Δεν ξέρω, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, μπορεί και να το ΄λεγα «σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου». Μπορεί και να το ΄λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή, όμως. Γιατί πονάω...  Η μητέρα του πονάει πολύ περισσότερο από μένα", δηλώνει ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να κάνει πίσω, γιατί αυτός έχει το άδικο».

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου πάντως, μιλώντας το πρωί στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ξεκαθάρισε ότι «ως Πολιτεία κάναμε ότι μπορούσαμε, δηλαδή ταχύτατα ετοιμάσαμε και την Τρίτη ψηφίζεται στην Βουλή η διάταξη, για να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης όσοι κρατούμενοι ή υπόδικοι έχουν εισαχθεί σε Ανώτατες Σχολές».

Ο Γιώργος Ρωμανός, μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ για τον γιό του που διανύει την 27η ημέρα της απεργίας πείνας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το παιδί του δεν κάνει λάθος, λέγοντας ότι «ως πατέρας δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου. Δεν μου αρέσει καθόλου να βασανίζεται και επιμένω από αυτό το σάπιο κράτος. Πονάω και δεν το δέχομαι αυτό, αλλά από την άλλη μεριά αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεων του».

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του γιού του στην ληστεία στο Βελβεντό, επισημαίνει ότι ποτέ δεν ρώτησε τον Νίκο Ρωμανό για αυτήν, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να εντάσσεται στο σκεπτικό του ότι «εγώ είμαι από αυτούς που θα φτιάξουν ένα καινούργιο καλύτερο κόσμο».

Όπως υπογραμμίζει ο πατέρας του, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Αλέξη Γρηγορόπουλο την στιγμή της δολοφονίας του από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, σαν σήμερα το 2008, έχει επηρεαστεί διττά από αυτό το γεγονός. «Από τη μια σκοτώνεται ο φίλος του και από την άλλη επιβεβαιώνονται και όλα αυτά που ήξερε. Ήταν ατυχία που βρέθηκε εκεί, ήταν 15,5 χρονών παιδιά. Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του... Μετά ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί. Ο μεγάλος θυμός ήταν το συναίσθημά του. Τον επηρέασε πολύ και υπάρχει αυτό μέσα του».