X

Πετούσαν μολότοφ από μπαλκόνια και πηδούσαν από κτίριο σε κτίριο οι αναρχικοί

Τακτική "απο αέρος επίθεσης" εφάρμοσαν οι αναρχικοί στην Αθήνα, στην «μάχη» με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ant1news

Καινούρια …μόδα στον «ανταρτοπόλεμο» ενάντια στις διμοιρίες των ΜΑΤ ακολούθησαν οι αναρχικοί στην διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, λόγω των οποίων μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας. 

Το πρώτο νέο στοιχείο της τακτικής τους έχει να κάνει με την ρίψη μολότοφ από …ψηλά. Έκπληκτοι οι άνδρες των ΜΑΤ, διαπίστωσαν στην περιοχή των Εξαρχείων ότι δέχονταν βόμβες μολότοφ όχι μόνο από εδάφους, αλλά και από αέρος, καθώς άγνωστοι εκσφενδόνιζαν από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες κτιρίων στην οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, σημαδεύοντας …τα κεφάλια των αστυνομικών.

Μόλις έπεσαν οι πρώτες μολότοφ απο αέρος, η θερμική κάμερα από το ελικόπτερο της Αστυνομίας σάρωσε την περιοχή και αποκάλυψε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αναρχικών, στις ταράτσες αρκετών πολυκατοικιών σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και του www.Ant1news.gr, οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αναφέρουν ότι υπήρχαν συντονισμένες ομάδες συνολικά άνω των 300 ατόμων που, λειτουργώντας ως …αεράμυνα των ταραξιών, έριξαν εκατοντάδες μολότοφ προς τις διμοιρίες (κατά στιγμές μάλιστα ήταν δεκάδες οι μολότοφ που έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα). 

Το δεύτερο, εξίσου εντυπωσιακό νέο στοιχείο είναι ότι πολλοί από τους νεαρούς αναρχικούς έκαναν ..παρκούρ, πηδώντας από κτίριο σε κτίριο κι από ταράτσα σε ταράτσα, πετώντας μολότοφ από διαφορετικά σημεία, οδηγώντας κάποια στιγμή τους επικεφαλής αξιωματικούς των αστυνομικών δυνάμεων και οργανωτές του σχεδιασμού, να κατευθυνθούν προς δύο επιλογές.

Η πρώτη ήταν να σηκώσουν ελικόπτερο με προβολέα, που να φωτίζει και να «σημαίνει» τους αναρχικούς στις ταράτσες και η δεύτερη, από την στιγμή που είχαν καταγράψει τις πολυκατοικίες με τον μεγαλύτερο αριθμό ταραξιών, να κάνουν εφόδους στα κτίρια και να τους συλλάβουν.

Τελικώς όμως οι αστυνομικοί δεν έκαναν ούτε το ένα ούτε το άλλο, φοβούμενοι μήπως πάνω στον αιφνιδιασμό των νεαρών, υπάρξει κάποιο δυστύχημα πχ. πτώση από ταράτσα, που θα έδινε άλλη διάσταση και τροπή στα εν εξελίξει επεισόδια.