X

Βίντεο από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με τους αναρχικούς στις ταράτσες

Η κάμερα κατέγραψε δεκάδες αναρχικούς στις ταράτσες πολυκατοικιών πέριξ της Πλατείας Εξαρχείων, που εκσφενδονίζουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ.

Ant1news



Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., που δείχνει δεκάδες αναρχικούς να εκτοξεύουν από τις ταράτσες κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυτό διακρίνεται ένα μεγάλο πλήθος νεαρών να έχουν πάρει θέση στις ταράτσες πολλών γειτονικών πολυκατοικιών πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, στην οποία άλλοι νεαροί συγκρούονταν με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πολλοί ταραξίες μετακινούνταν από ταράτσα σε ταράτσα και εξαπέλυαν «από αέρος επίθεσης»  στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου, με αφορμή την πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ταυτόχρονα είχε χαρακτήρα συμπαράστασης για τον Νίκο Ρωμανό.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της αστυνομίας, η πιθανότητα να υπάρξει κάποιο δυστύχημα λόγω του αιφνιδιασμού των νεαρών από μία αστυνομική έφοδο στις ταράτσες, οδήγησε στην απόφαση να μην υπάρξουν έφοδοι στις πολυκατοικίες, με στόχο να σταματήσει η δράση των ταραξιών.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο: