X

Επισήμως ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά για οικονομία και προεδρική εκλογή. Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Ant1news

Σε διάγγελμά του μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίσπευση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει και για τις τρεις ψηφοφορίες τον Σταύρο Δήμα για το ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα.

Δείτε ΕΔΩ ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας

Εξηγώντας την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι πρώτο στόχος ήταν να διαλυθούν τα σύννεφα πολιτικής αστάθειας, που απειλούσαν την χώρα σε μια περίοδο που η οικονομία της έχει σταθεροποιηθεί.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η χθεσινή απόφαση του eurogroup δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα και όπως χαρακτηριστικά είπε με την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια η χώρα θα μπει στη «μετα μνημονίου» εποχή. 

Αναφερόμενος στην επιλογή του πρώην επιτρόπου Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο εκτιμά η ελληνική κοινωνία και σέβεται η διεθνής κοινότητα, καθώς όπως είπε είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό. 

Κλείνοντας ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι με την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας της σταθερότητας και την ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ανέφερε κι εκείνος το όνομα του Σταύρου Δήμα ως υποψήφιου για την προεδρική εκλογή, επισημαίνοντας ότι ήταν κοινή απόφαση με τον πρωθυπουργό η υποψηφιότητα Δήμα.

«Σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία».

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό στο  ΕΒΕΑ,  χαρακτήρισε επίσης «ημερομηνία-σταθμό» την 29η Δεκέμβρη και πρόσθεσε ότι «φέτος στις γιορτές έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε ευτυχές το νέο έτος».