X

Οι υποψηφιότητες του «Time», για το «πρόσωπο της χρονιάς»

Ο πολυπόθητος τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό «Time», έχει 8 πιθανούς αποδέκτες και η εκλογή θα είναι δύσκολη.

Ant1news

Το περιοδικό «Time» αποκάλυψε τη λίστα με τους 8 υποψηφίους για τον τίτλο το «πρόσωπο της χρονιάς», κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σόου Today του NBC. Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ανακοίνωσε με τυχαία σειρά τις υποψηφιότητες και πολύ σύντομα  θα ανακοινωθεί το όνομα του νικητή.

Έτσι λοιπόν και ακολουθώντας την τυχαία σειρά που διάλεξε το περιοδικό οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

- Οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον που βγήκαν στους δρόμους τον Αύγουστο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό και το Νοέμβριο μετά την αθωωτική απόφαση για τον αστυνομικό.

- Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν καθημερινή μάχη ενάντια στην μεγαλύτερη επιδημία του φονικού ιού Έμπολα αδιαμφισβήτητα είναι ήρωες και έτσι επιλέχτηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Μόνο στην δυτική Αφρική έχουν χάσει την ζωή τους σχεδόν 7.000 άνθρωπο από τον Έμπολα.

- Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος που έμεινε στα πρωτοσέλιδα όλο το χρόνο από τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι έως την προσάρτηση της Κριμαίας και τον ρόλο του στην εμφύλια διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία.

- Η Τέιλορ Σούιφτ μια από τις ποπ τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις η οποία ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα τραγούδια από την υπηρεσία Spotify γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνει υψηλότερες αποζημιώσεις στους καλλιτέχνες.

- Ο Τζακ Μα, ο άγγλος δάσκαλος που μετατράπηκε στον ιδρυτή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alibaba του Κινεζικού «γίγαντα» του e-εμπορίου.

- Υποψήφιος είναι και ο Τιμ Κουκ που το 2014 ανακοίνωσε την κυκλοφορία και παρουσίασε το το iPhone6, το iPhone 6 Plus, το Apple Watch και το Apple Pay. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και είναι ο πρώτος δηλωμένος γκέι στην λίστα του Fortune με τους πιο επιτυχημένους CEO.

- Ο Μασούντ Μπαρζανί ο νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το αίτημα για ανεξαρτησία της περιοχής με την συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

- Όγδοος υποψήφιος , είναι ο Ρότζερ Γκούντελ, πρόεδρος του National Football League, η ηγεσία του οποίου επικρίθηκε πολύ καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος χρειάστηκε να ασχοληθεί με περιπτώσεις οικογενειακής βίας από αθλητές όπως ο Ρέι Ράις.

O τελικός νικητής  θα ανακοινωθεί σε Facebook και Twitter. Βέβαια οι αναγνώστες του περιοδικού έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους, αναδεικνύοντας τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ως το δικό τους «Πρόσωπο της Χρονιάς».