X

Ο γύρος του κόσμου... με 5 ευρώ/ημέρα

Με όχημα το ποδήλατο και ημερήσιο budget 5 ευρώ μία αμερικανίδα φοιτήτρια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει ανθρώπους και τόπους.

Ant1news

Περιπετειώδης αμερικανίδα ρολάρει πάνω σε δύο ρόδες με στόχο να γυρίσει τον κόσμο.

Ο λόγος για την Shirine Taylor έχει ξεκινήσει ένα υπέροχο ταξίδι... ζωής με το ποδολατό της και ήδη έχει διανύσει περί τα 11.250 χιλιόμετρα. Συνοδοιπόρος της σε αυτό το "μαγικό" ταξίδι έχει τον φίλος της.

Το κόστος αυτού του υπέροχου ταξιδιού είναι ιδαίτερα χαμηλό, καθώς ξοδεύει συνολικά μέχρι 5 ευρώ ανά ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των αρχικών πτήσεων, του φαγητού, της συντήρησης του ποδηλάτου και του χαρτιού τουαλέτας.

Το όνειρο της 21χρονης φοιτήτριας έγινε πραγματικότητα χάρη στη καλή θέληση αγνώστων που συναντάει στο δρόμο της και στις δωρεές που συγκεντρώνει μέσα από το blog της. Το ταξίδι της ξεκίνησε πριν από 17 μήνες και αυτή τη στιγμή είναι με το φίλο της στην Τουρκία.

«Κράτησα το κόστος χαμηλά επειδή αντιλήφθηκα ότι δεν χρειάζομαι πολλά χρήματα. Σχεδόν κάθε βράδυ μένω στη σκηνή μου, εκτός και αν περιστασιακά κανονίσω να μείνω με κάποιον σε μία μεγαλύτερη πόλη όπου δεν μπορώ να κατασκηνώσω. Επίσης, έχω εργαστεί σε διάφορα hostel προκειμένου να διανυκτερεύσω δωρεάν, ενώ με έχουν φιλοξενήσει εκπληκτικές οικογένειες», δήλωσε η Shirine.