X

Παρέμβαση Παπούλια σε Σαμαρά για τον Ρωμανό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δοθεί λύση στο θέμα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δοθεί λύση στο θέμα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο  Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης προωθεί μία ρύθμιση, που θα επιτρέπει στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάζει με εξ αποστάσεως επιτήρηση (βραχιολάκι).

Πρόκειται για την αλλαγή στην νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε λίγο πριν την ψήφισή της από την Βουλή ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Νωρίτερα υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «προέχει η ανθρώπινη ζωή.  Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να βρούμε λύση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξάγεται στην Βουλή, ανακοίνωσε τροποποίηση στη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις μέσω τηλεδιάσκεψης σπουδές των κρατουμένων. Η διαφοροποίηση που προτείνει ο κ. Αθανασίου προβλέπει αρχικά την παρακολούθηση των 1/3 μαθημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ στη συνέχεια οι κρατούμενοι θα μπορούν να φορούν βραχιολάκι.  

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 31η μέρα απεργίας πείνας και με τα όρια της υγείας του να εξαντλούνται ξεκίνησε και απεργία δίψας από το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, κ. Ραγκούση ενέχεται πλέον ο "κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου". Ο ίδιος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Από το βράδυ της Τρίτης έχει πραγματοποιηθεί μπαράζ επιθέσεων, σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη καθώς και στην Αθήνα, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στα Εξάρχεια, ενώ την ίδια ώρα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έκαναν λόγο για έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας.

Σε καμία από τις περιπτώσεις δεν υπήρξαν θύματα, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.