X

Αγνοείται άνδρας στον Γαλλικό Ποταμό

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού.

Ant1news



Επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτήν την ώρα για τον εντοπισμό και την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε από τα νερά του Γαλλικού Ποταμού, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας στο Κιλκίς.

Οι πληροφορίες είναι συγκεγχυμένες και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως πως ακριβώς βρέθηκε ο άνδρας μέσα στην κοίτη του ομρητικού ποταμού, που είχε «φουσκώσει» από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν διασκορπιστεί ομάδες αναζήτησης αποτελούμενες απο πυροσβέστες και εθελοντές-κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αναζητούν τον άτυχο άνδρα, κυρίως στις παρόχθιες περιοχές, οι οποίες στην πλειονότητα τους έχουν μετατραπεί σε βούρκο.  

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, προκειμένου να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη νότια χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.