X

Επίθεση Αθανασίου στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ρωμανού

Για υποκρισία και καιροσκοπισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Σε «ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης» επί έναν μήνα, αναφέρεται η Κουμουνδούρου.

Ant1news

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας για την φοίτηση κρατουμένων φοιτητών και σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαπέλυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε την διακομματική συνεννόηση για την εύρεση διεξόδου, χάρη στην οποία σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, ελπίζοντας όπως αναφέρει να συμβεί κάτι ανάλογο και για "σπουδαιότερα ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας".

Ωστόσο, εξαπολύει μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για "ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης". Ο Χαράλαμπος τονίζει "είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του δεν έχει όρια. Κι’ αυτό διότι η διέξοδος που δόθηκε με την τροπολογία μας, στο πρόβλημα της φοίτησης των κρατουμένων, στηρίζεται στο νομοθέτημα για την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκια) των κρατουμένων, νομοθέτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ψήφισε. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε πρόταση για λύση στο ζήτημα των κρατουμένων φοιτητών και για τριάντα (30) ημέρες επιδίδετο σε ανούσιες ασκήσεις εντυπωσιασμού, με μόνο μέλημά του την πρόκληση αναστάτωσης και αναταραχής, σταθερό, εξάλλου, γνώρισμά του. Αυτό και αν δεν είναι αναλγησία!». 

ΣΥΡΙΖΑ: Η νίκη του Ρωμανού το μόνο αισιόδοξο μήνυμα σήμερα

Την ανακοίνωση του Χαράλαμπου Αθανασίου προκάλεσε μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "Έστω την υστάτη ώρα, παρά την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης όλες τις προηγούμενες μέρες, ο αγώνας του Ν. Ρωμανού, ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, κατέληξε νικηφόρα – χάρη και στην αποφασιστική συμβολή του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, ελληνικού και διεθνούς, και στην ευρύτερο κινητοποίηση των πολιτών".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε "προφανώς, η κυβέρνηση δεν καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο των πιο ευάλωτων ή «περιθωριακών». Απλώς, εκεί η επίθεση είναι πιο θεαματική και προβάλλεται όχι μόνο για να συσπειρώσει ένα ακραία συντηρητικό ακροατήριο, αλλά επίσης παραδειγματικά και αποπροσανατολιστικά, για να περνούν ως «φυσιολογικά», «αυτονόητα» ή «αναγκαία» τα μέτρα που περιστέλλουν τα δικαιώματα όλων στην εργασία, τη στέγη, την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη, την αξιοπρέπεια".

ΠΑΣΟΚ: Η πρόταση μας έδωσε την λύση στην υπόθεση Ρωμανού

Όπως αναφέρει σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, "η νομοτεχνική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έδωσε ορατή και πρακτική λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Απέναντι στις διχαστικές και μικροκομματικές λογικές των άλλων, το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι καθοριστικός παράγοντας για την συνεννόηση και την αναζήτησή συναινετικών λύσεων, με σεβασμό πάνω απ' ολα στην ανθρώπινη ζωή".