X

Εγκρίθηκε από το Euroworking Group η δίμηνη παράταση

Το πράσινο φως για την δίμηνη παράταση που ζήτησε η Αθήνα για το πρόγραμμα στήριξης άναψαν οι βοηθοί υπουργοί Οικονομικών.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του πανίσχυρου Euroworking Group και στο οποίο αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τυπικά η δίμηνη παράταση που ζήτησε η Αθήνα για το υφιστάμενο πρόγραμμα στήριξης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα.

Τo Euroworking Group ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να διευθετήσει και τις λεπτομέρειες, αλλά και τα επόμενα βήματα που θα χρειαστούν για την ομαλή μετάβαση στο επόμενο πρόγραμμα προληπτικής στήριξης της χώρας (ECCL).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συμβούλιο των βοηθών υπουργών Οικονομικών συζητήθηκε και η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, που θα αποτελέσει και τον οδηγό των επικεφαλής για τα επόμενα βήματα.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να εγκριθεί και από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης η παράταση του προγράμματος, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το ελληνικό ζήτημα θα επανέλθει ξανά στο προσκήνιο της Ευρώπης, ώστε να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για τη «νέα εποχή» της ελληνικής οικονομίας, όπου οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στη σύνοδο του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.