X

Ισλαμικό Κράτος: Ζητούν 1 εκατ. δολάρια για το ακέφαλο πτώμα του Φόλεϊ

Ένα εκατομμύριο δολάρια ζητούν από τους γονείς του Φόλεϊ ή την αμερικανική κυβέρνηση οι τζιχαντιστές για να επιστρέψουν την ακέφαλη σορό του.

Ant1news

Ζητούν ένα εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να επιστρέψουν στην οικογένεια του Φόλεϊ ή τις ΗΠΑ το ακέφαλο πτώμα του οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το BuzzFeed, ανώνυμη πηγή βρίσκεται σε επαφές με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ότι η Ισλαμιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν την ενέργειά τους ως πράξη ελέους και ανθρωπότητα για την οικογένεια.

«Ζητούν 1 εκατομμύριο δολάρια και θα στείλουν το DNA στην Τουρκία αλλά θέλουν πρώτα τα χρήματα. Δεν θα δώσουν το DNA χωρίς χρήματα», αναφέρει η πηγή.

Το ΙΚ μάλιστα, προσφέρει στην οικογένεια του Φόλεϊ τη δυνατότητα της διενέργειας τεστ DNA, ώστε να αποδειχτεί ότι πρόκειται για το δικό του πτώμα.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, από το Ισλαμικό Κράτος, με το βίντεο του αποκεφαλισμού του να προκαλεί παγκόσμια κατακραυγή. Το δυστυχές είναι ότι ήταν ο πρώτος από τους δυτικούς ομήρους των ακραίων Ισλαμιστών, του οποίου ο αποκεφαλισμός καταγράφηκε σε βίντεο και δόθηκε στη δημοσιότητα.