X

Ξεσπάει η μάνα του νεκρού οπλίτη για την γραφειοκρατική αναλγησία (βίντεο)

Με άνωθεν παρεμβάσεις, «διορθώνονται» τυφλές διατάξεις, λόγω των οποίων, η οικογένεια δεν θεωρείται πιά πολύτεκνη και της κατασχέθηκε η απόδοση των εξόδων κηδείας.

Ant1news

Δύο προβλήματα έφεραν σε δύσκολη θέση τη μητέρα του οπλίτη που χάθηκε στον Βόλο πρόσφατα από βλήμα όλμου, αλλά και τις αρχές που ακόμα η γραφειοκρατία μπορεί να προκαλέσει "προκλητικά" προβλήματα. Τουλάχιστον αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Όταν ένα Σάββατο έπειτα από λίγους μήνες βρισκόταν στο μνήμα του παιδιού της, δέχτηκε τηλεφώνημα από την ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια του οποίου πληροφορήθηκε ότι πλέον δεν είναι πολύτεκνη- αφού πλέον έχει τρία και όχι τέσσερα παιδιά- συνεπώς παύει να υπάγεται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και να απολαμβάνει της ανάλογης έκπτωσης.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχετε τρία παιδιά τώρα, δεν έχετε τέσσερα. Μου είπαν δεν δικαιούστε τώρα των πολυτέκνων, γιατί έχετε τρία παιδιά», ανέφερε η μητέρα του άτυχου οπλίτη...

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, παρενέβη στο Πρωινό ΑΝΤ1, στο οποίο εξέφρασε τη λύπη του και ανακοίνωσε ότι είχε ήδη δώσει εντολή στη ΔΕΗ για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’αυτό που συνέβη. Λίγα λεπτά αφού αντιλήφθηκα το περιστατικό, έδωσα εντολή στη ΔΕΗ και το θέμα θα αποκατασταθεί σύντομα» είπε ο κ.Μανιάτης.

Κατάσχεση της αποζημίωσης

Τα προβλήματα όμως δεν τελείωσαν εκεί. Η μητέρα είχε λάβει αποζημίωση από το υπουργείο Άμυνας, για την εξόδιο ακολουθία του  γιου της.

Λίγο καιρό αργότερα το ποσό αυτό κατασχέθηκε, εξαιτίας χρεών που είχε στην Εφορία, τα οποία επρόκειτο να ρυθμίσει άμεσα, δεν είχε όμως προλάβει. Από την αποζημίωση κατασχέθηκαν, αυτόματα, 3.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, σημείωσε ότι είχε άγνοια για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισε «προκλητικό».

Ο κ. Δένδιας απολογήθηκε για το συμβάν και δήλωσε ότι, μετά το τέλος της απαραίτητης έρευνας θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό «να υπάρξει άμεσα ρύθμιση για ανάλογες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά».

Ο Υπουργός είπε ότι «είναι προκλητικό όταν χάνεται μία ζωή υπέρ της πατρίδας να φορολογούνται οι οικογένειες με μερικές χιλιάδες ευρώ, που η πατρίδα τους δίνει». Εμφανίστηκε τέλος, απολύτως βέβαιος ότι «ο Πρωθυπουργός θα δώσει την εντολή για να προχωρήσουμε στην απαραίτητη ρύθμιση που αφορά σε αυτές τις περιπτώσεις» και έδωσε το λόγω του ότι «θα κάνω ό,τι είναι μέσα στις δυνατότητές του, ώστε αυτό το πρόβλημα να αποκατασταθεί».