X

Ο Ρωμανός «στρώνεται» στο διάβασμα για να πάρει άδεια το ταχύτερο

Σύμφωνα με τον καθηγητή του από τις Φυλακές Αυλώνα, είναι καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά κι όπως του είπε, έχει πολλή όρεξη για διάβασμα.

Ant1news

Πρώτο στόχο να τα πάει καλά στην εξεταστική του Φεβρουαρίου βάζει τώρα ο Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του σχολείου των Φυλακών Αυλώνα, Πέτρο Δαμιανό, που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, ο Νίκος Ρωμανός του είπε ότι έχει πολλή όρεξη για διάβασμα, το οποίο θέλει να αρχίσει ακόμη και σήμερα από το δωμάτιο του «Γ. Γεννηματάς» όπου θα νοσηλεύεται και τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Όπως είπε ο Ρωμανός στον δάσκαλο του στις φυλακές Αυλώνα, η βασικότερη επιδίωξη του τώρα, είναι να «περάσει» τα ελάχιστα μαθήματα που απαιτούνται βάζει της τροπολογίας που ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Βουλή και να μπορέσει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια ως φοιτητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο ΤΕΙ Αθηνών, φυσικά έχοντας προσαρμοσμένο επάνω του το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» του συστήματος γεω-εντοπισμού του, μέσω του οποίου θα επιτηρούνται οι κινήσεις του από τις Αρχές.

Ο κ. Δαμιανός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι επικοινώνησε με το ΤΕΙ, για να καθοριστεί τι πρέπει να γίνει για να μην χαθεί το εξάμηνο και για να «πιάσει» ο Νίκος Ρωμανός τους συμφοιτητές του στην πρόοδο των μαθημάτων, ενώ παράλληλα αναζητά και τα συγγράμματα, τις σημειώσεις και όλο το υπόλοιπο εκπαιδευτικό υλικό της σχολής του, για να τα παραδώσει στον 21χρονο, όπως ο ίδιος του ζήτησε, το ταχύτερο, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ο επί 31 ημέρες, μέχρι χθες, απεργός πείνας, είναι καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά, σύμφωνα με τους γιατρούς, τον συνήγορο και το συγγενικό του περιβάλλον. 

Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, αναμένεται να μην επιστρέψει στις φυλακές Αυλώνα, αλλά να μεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατείται εφεξής, ώστε να βρίσκεται κοντά με το ΤΕΙ Αθηνών, σε σχολή του οποίου έχει εισαχθεί.