X

Προβλήματα από την κακοκαιρία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. "Βούλιαξαν" καλλιέργειες στον Έβρο. Εκκενώθηκε ο οικισμός Ορμένιο.

Ant1news

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που δεν έχουν σταματήσει εδώ και μέρες έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Δείτε εδώ πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Στην Αττική, όπου η δυνατή βροχή ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και δε σταμάτησε μέχρι το πρωί, η Πυροσβεστική δέχτηκε 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και πτώσεις δέντρων, σε πολλές περιοχές. Η οδός Μαρκοπούλου πλημμύρισε και παραμένει κλειστή για προληπτικούς λόγους.

Εννέα κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική και από την Αίγινα, όπου υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

Φωτογραφιά από την Γλυφάδα

Φωτογραφία από τη Λεωφόρου Ηρακλείου

Φωτογραφίες από την Βραυρώνα - Λούτσα
































Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους έχουν δημιουργηθεί και στην Ρόδο.

Στην Θεσσαλονίκη, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής προέβησαν σε 24 αντλήσεις υδάτων, σε όλο το νομό, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σε Χαλκιδική και Κιλκίς, όπου την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από νερά.

Ο δήμος Ωραιόκαστρου, έξω από την Θεσσαλονίκη, διενεργεί τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τις βροχές έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η κίνηση διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, ενώ κλειστοί παραμένουν δρόμοι στο Κιλκίς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος

Περισσότερα από 80.000 στρέμματα γης έχουν βουλιάξει από τα νερά της βροχής. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης η ποσότητα του νερού φτάνει στα 1900 λίτρα το δευτερόλεπτο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι τα νερά του Έβρου δεν έχουν φτάσει σε κανένα σπίτι, ενώ στα Δίκαια έχουν αρχίζει να πλημμυρίζουν κάποια από φουσκωμένο παραπόταμο.

Η περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκκενώθηκε το Ορμένιο

Στην εκκένωση του Ορμένιου προχώρησαν οι αρχές το πρωί της Παρασκευής, υπό το φόβο των πλημμυρών, καθώς τα νερά του υπερχειλισμένου Έβρου, έχουν ήδη πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Τα ξημερώματα έσπασε το ανάχωμα κοντά στον οικισμό, με τους κατοίκους και τις αρχές να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη ροή των υδάτων.