X

Επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία: «Μίλησαν» τα καλάσνικοφ

Τα δύο όπλα με τα οποία οι δράστες άνοιξαν πυρ ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ant1news

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε χθες στις 3 τα ξημερώματα, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Νέο Ψυχικό.

Από τη βαλλιστική εξέταση στους 56 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης προέκυψε ότι τα δύο όπλα με τα οποία οι δράστες άνοιξαν πυρ στην ισραηλινή πρεσβεία ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου 2013. Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, όπως και για το κτύπημα κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή Ο.Λ.Α.

Η χθεσινή επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς. Συγκεκριμένα, στις 3.03 π.μ. ο ένας από τους δύο αστυνομικούς - σκοπούς της πρεσβείας, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην σκοπιά, μέσω ασυρμάτου διαβίβασε στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ότι δέχεται πυρά από αγνώστους. Ακολούθησε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και στις 3.13 π.μ. τα πληρώματα περιπολικών εντόπισαν κάλυκες στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Σώχου.

Αρχικά, αστυνομικοί βρήκαν και περισυνέλεξαν 54 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, ενώ δύο ακόμη εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα μέσα σε φρεάτιο, καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής. Όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία μάλιστα ήταν εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο κτύπημα κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, επικαλούμενη δηλώσεις αρμόδιου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, οι δράστες προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν από το σημείο μέσω της οδού Σώχου, καθώς και ότι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, δίχως να αποκλείσει το ενδεχόμενο στην επιχείρηση να μετείχαν (σε υποστηρικτικό ρόλο) και άτομα επιβαίνοντα σε μοτοσικλέτες.

Ωστόσο, έως αργά χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής των δραστών. Από την αυτοψία στο κτίριο της πρεσβείας προέκυψε ότι πάνω από 10 βολίδες έπληξαν το κτίριο, ενώ δύο βλήματα βρέθηκαν στο εσωτερικό της πρεσβείας.