X

Βενιζέλος: Η αντιπολίτευση εκβιάζει τη διάλυση της βουλής

Ο καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της δικής του προσωπικής ευθύνης για τη μοίρα του τόπου, δηλώνει ο κ. Βενιζέλος.

Ant1news

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας την επόμενη χρονιά. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εθνικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και στο ρόλο του κράτους για την αξιοποίηση τους.

Μίλησε επίσης για την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή πού πετύχαμε χάρη στην τιτάνια προσπάθεια του Ελληνικού λαού. Μοιραία η δήλωση του κ. Βενιζέλου στην  εφημερίδα Hellenik Mail,  έκλεισε με την αναφορά του στο διακύβευμα της προεδρικής εκλογής, «Τώρα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας και τη μετάβαση από το μνημόνιο στην προληπτική πιστωτική γραμμή, οι συνταγματικές προβλέψεις για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, διαστρέφονται δυστυχώς από την αντιπολίτευση.

 Μετατρέπονται από λόγος διαμόρφωσης μεγάλων συναινέσεων σε μηχανισμό εκβιαστικής διάλυσης της Βουλής. Ο λόγος ανήκει συνεπώς στους πολίτες που μπορούν να επιβάλλουν τη σοβαρότητα, τη συνεννόηση, τη θεσμική συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της δικής του προσωπικής ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».