X

Αποσύρει τα κεφάλαια της από την Ελλάδα η Capital Group

Ο Capital Group είναι ο οίκος που θορυβήθηκε από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περνά στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για δημιουργία τεχνητής φυγής κεφαλαίων.

Ant1news

Αποχωρεί σταδιακά από τις τοποθετήσεις του σε ελληνικές μετοχές ο ξένος επενδυτικός οίκος Capital Group.

Με ανακοινώσεις του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Capital Group έκανε γνωστό, πως την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην πώληση 81 εκατομμυρίων μετοχών της Eurobank, στην οποία κατείχε περίπου το 19% των μετοχών, αλλά και σημαντικά ποσοστά σε άλλες εταιρείες του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Capital Group είναι ο οίκος που θορυβήθηκε από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε από τους κ. κ. Μηλιό και Σταθάκη στο Λονδίνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως περνά στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για δημιουργία τεχνητής φυγής κεφαλαίων. Συγκεκριμένα, ο Αλέξη Τσίπρα σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».

«Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.  

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για  μεθόδευση εκφοβισμού των βουλευτών από κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, προκειμένου να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής.

Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρουν, «θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρα επικίνδυνο για τη χώρα. «Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: «Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων»», είπε χαρακτηριστικά.