X

Σκρέκας: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία

Αναφορικά με το θέμα της εκλογής ΠτΔ, ο υπουργός  Ανάπτυξης υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος αφού οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους.

Ant1news

Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ρωτήθηκε για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει».

Δεν θα έρθει η νέα νομοθετική ρύθμιση για επέκταση της άρσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία για τα νοικοκυριά που έχουν «κόκκινα» δάνεια, αφού σύμφωνα με τον υπουργό  Ανάπτυξης η πρώτη κατοικία διασφαλίζεται απόλυτα από το νόμο Κατσέλη και από τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι εάν και όπου χρειαστούν διορθωτικές παρεμβάσεις  αυτές θα γίνουν από την κυβέρνηση.

Αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός  Ανάπτυξης υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος αφού οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου, η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει και η αξιολόγηση από τους δανειστές θα έχει ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε συνάντηση νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου.