X

Σε εργοτάξιο του Μετρό ο Μοσκοβισί

Ο κοινοτικός επίτροπος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του μετρό στον Κορυδαλλό.

Ant1news


Το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και συγκεκριμένα το εργοτάξιο του Μετρό στην Πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό επισκέφθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαμηλότοκα δάνεια από την ΕΤΕπ.  

Τον κ. Μοσκοβισί και το επιτελείο του υποδέχθηκαν στο εργοτάξιο του Κορυδαλλού ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Ο Χρήστος Τσίτουρας, ενημέρωσε τον επίτροπο  για τα έργα που εκτελεί η Αττικό Μετρό Α.Ε. και ειδικότερα για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά.


Η κατασκευή της επέκτασης ξεκίνησε την 1η Μάρτιου του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται στην Πρωτεύουσα. Πρόκειται για επέκταση 7,6 χλμ. με 6 νέους Σταθμούς, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης προς Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται, ημερησίως, περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 748 εκ. € και αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το 2017.