X

«Βροχή» παραιτήσεων με… άρωμα εκλογών

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν σήμερα πέντε γενικοί γραμματείς  υπουργείων προκείμενου, σύμφωνα με πληροφορίες, να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Ant1news

Μπαράζ παραιτήσεων έχει ξεκινήσει από χθες με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αφού απαιτείται διάστημα 18 μηνών χωρίς κάποιος να κατέχει αξίωμα ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα.

Έτσι, την παραίτησή του υποβάλει σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Σιμόπουλος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, την παραίτησή τους υπέβαλαν άλλοι 4 γενικοί γραμματείς υπουργείων σήμερα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κοκόρη γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Έφη Μπέκου γ.γ. Πρόνοιας, τον γγ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Στέφανος Κομνηνός καθώς και τον Άγγελο Τσιγκρή, Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ από τη θέση του διοικητή του ΟΓΑ παραίτήθηκε ο Ξενοφών Βεργίνης.

Χθες την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές. «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.

Επίσης, την παραίτησή του υπέβαλε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έκανε δεκτή την παραίτηση του Άγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του «Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευτεί και αυτός στις επόμενες εκλογές.