X

Τρόικα - Βερολίνο: Τέρμα τα χρήματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει

«Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» αναφέρεται σε άρθρο της γερμανικής Die Welt.

Ant1news

Σε άρθρο με τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαμηνύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που εξαγγέλλει, η ελληνική οικονομία θα απομονωθεί από το ευρωσύστημα.

Κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι:

«Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος πηγές της τριμερούς σημειώνουν ότι «εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις επίμαχες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε Λάρισα και Ηράκλειο ότι το κόμμα του  «θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».

«Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» προειδοποιεί ο συντάκτης του άρθρου.