X

Εντυπωσιακό βίντεο: Η επιστροφή από το διάστημα στη Γη

Πως είναι να ταξιδεύει κανείς με ταχύτητα 17.000 μιλίων ανά ώρα; Δείτε το βίντεο της Nasa με την επιστροφή αστροναύτη απο το διάστημα στη Γη.

Ant1news

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Nasa όπου καταγράφεται η  μοναδική πορεία μίας κάψουλας Σογιούζ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη. 

Η επιστροφή στη γη με ταχύτητα 17.000 μιλίων ανά ώρα φυσικά δεν αποτελεί μια χαλαρωτική εμπειρία, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες της Nasa και γράφει ο Independent.   

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες και το gif της NASA αποδεικνύουν τη δύσκολη, αν όχι απίστευτη, διαδικασία όπου οι αστροναύτες αντέχουν στην κάψουλα κατά τη διάρκεια επιστροφής τους στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 

Στο βίντεο διακρίνονται οι σπίθες που προκύπτουν από τη θερμότητα 1.600 βαθμών Κελσίου που «χτυπάει» στην επιφάνεια της κάψουλας εξαιτίας της τριβής του σκάφους με την ατμόσφαιρα.

Λίγο αργότερα, τέσσερα αλεξίπτωτα απελευθερώνονται και η κάψουλα κινείται με σχετικά μειωμένη ταχύτητα της τάξης των 500 μιλίων την ώρα, σύμφωνα με τον Independent.

Στο βίντεο καταγράφεται η επιστροφή του Μάικ Χόπκινς στη Γη τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από την παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο αστροναύτης κατά τη διάρκεια του βίντεο περιγράφει ποιες χώρες βλέπει από ψηλά, ενώ αναφέρεται και στην Ελλάδα από όπου, όπως λέει, έχει ένα καλό φίλο και μιλά για το φαγητό…

Η αναφορά στην Ελλάδα: