X

Σηφουνάκης: Άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ζητάει ο Ν. Σηφουνάκης, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ant1news

Πρωτοβουλία για άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και θα προσδιορίσει ημερομηνία εκλογών εντός του 2015, ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά ο Νίκος Σηφουνάκης, σε διαφορετική περίπτωση –σημειώνει- οι βουλευτές «υποχρεούνται» να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις επόμενες δύο ψηφοφορίες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ανήκει στη σφαίρα πολιτικής επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου, υπογράμμισε πως εάν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, «δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος “κίνδυνος της  καταστροφής” δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια υποστήριξε ότι κατέδειξε πως η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξαρτήτων βουλευτών και υπενθύμισε την πρόταση του να υπάρξει υποψήφιος από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.