X

Χαϊκάλης: Μου πρότειναν 2-3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω ΠτΔ

Σε στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό στηρίζεται η καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας που του έγινε για να ψηφίσει για ΠτΔ, την οποία αποκάλυψε στο Πρωινό ΑΝΤ1

Ant1news

Ο Παύλος Χαϊκάλης αποκάλυψε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ότι του έχει γίνει πρόταση ύψους 2- 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συμπλήρωσε ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που επιβεβαιώνει την απόπειρα.

Νωρίτερα ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι έχει γίνει μάρτυρας σε απόπειρα χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή της αντιπολίτευσης. Ο καλλιτέχνης χωρίς να αναφέρει ούτε τον βουλευτή, ούτε τον υπαίτιο του χρηματισμού είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μετά από πού κατήγγειλε η κ.Ξουλίδου.

«Αν αυτά τα πράγματα δεν ήταν κατατεθειμένα στη Δικαιοσύνη δε θα τα έλεγα. Δεν είναι υποχρεωτικό όλα αυτά να προέρχονται από συγκεκριμένη πολιτική δύναμη. Αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται για πολιτικούς. Δεν ξέρω το πρόσωπο», είπε σχετικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Χαϊκάλης: Υπάρχουν στοιχεία και υλικό

Στη συνέχεια ο ίδιος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με τηλεφωνική του παρέμβαση επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Είναι αληθές, τα στοιχεία υπάρχουν στον εισαγγελέα εδώ και 15 μέρες. Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό. Δεν είναι άτομο ευρέως γνωστό, είναι από τον επιχειρηματικό κύκλο» είπε και συμπλήρωσε:

«Περιμέναμε την δικαιοσύνη να επέμβει για να το δημοσιοποιήσουμε. Το υλικό το έδωσα στον Λάκη γιατί του έχω εμπιστοσύνη και για να διορθώσει το υλικό από τυχόν παράσιτα. Στον κ.Ντογιάκο είναι το υλικό. Υπάρχουν στοιχεία και υλικό».

Αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που δέχτηκε ως απόπειρα δωροδοκίας είπε ότι επρόκειτο για συνολικά 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ που του προτάθηκαν ως «700.000 σε ρευστό, διακανονισμό των δανείων του και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρεία».

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, στα γραφεία του κόμματός του.

Σκουρλέτης: Η Εισαγγελέα πρέπει να ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες

Παρέμβαση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας ότι πρόκειται για αποκάλυψη που έγινε σε καίρια στιγμή, αφού βρισκόμαστε μεταξύ πρώτης και δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του ΠτΔ.

«Τα όσα ακούσαμε προσδίδουν μια δραματική τροπή σε όλες τις πιέσεις ώστε να επηρεαστούν στην εκλογή του ΠτΔ. Όταν αναφερθήκαμε στο θέμα είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε. Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε.

Η αποκάλυψη γίνεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας και η Εισαγγελία πρέπει να ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίας» είπε ο κ.Σκουρλέτης.