X

Απόπειρα εξαγοράς ή καλοστημένο σενάριο;

Πλήθος ερωτημάτων για «κενά» στην καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη ότι προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, διατυπώνουν πολιτικοί παράγοντες και κυβερνητικά  στελέχη.

Ant1news

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και πολιτικούς παράγοντες, από την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας του, ώστε να υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, το πρόσωπο που τον προσέγγισε του προσέφερε 2- 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο. Όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που επιβεβαιώνει την απόπειρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου,  ανέφερε οτι ο άνθρωπος που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει ήταν πρώην σύμβουλος του Πάνου Καμμένου με τον οποίο είχε μια επαφή γενικότερα και συζητούσαν διάφορα θέματα, ωστόσο "η πορεία εξελίχθηκε κάπως περίεργα" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του προσώπου που φέρεται να προσπάθησε να δωροδοκήσει είναι Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του «κουμπαρά», δύο φορές. Στις δέκα το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου (συνοδεία του Πάνου Καμμένου) και νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου. Σε αυτές τις δύο επισκέψεις, ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στην Εισαγγελία «υλικό», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συνολικά δύο βίντεο και δύο ηχητικά αποσπάσματα συνομιλίας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από τον Παύλο Χαϊκάλη να καταθέσει ενόρκως τι περιέχεται στο υλικό, όπως και συνέβη, ωστόσο στην ερώτηση του «ποιό είναι το άλλο πρόσωπο;», ο βουλευτής απαντούσε μονότονα, σύμφωνα με πληροφορίες , «δεν αποκαλύπτω το όνομα, πρόκειται για πρόσωπο που κινείται σε τραπεζο-οικονομικούς χώρους». Ότι δεν έδωσε όνομα στην Εισαγγελία επιβεβαίωσε σήμερα και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης .

Σύμφωνα με τις πηγές από την Εισαγγελία, από το υλικό  και τις δύο καταθέσεις του βουλευτή, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του συνομιλητή του Παύλου Χαϊκάλη,  ο οποίος δεν έχει αποσαφηνίσει ούτε αν αυτός που τον προσέγγισε ενεργούσε αυτοβούλως ή επικαλέστηκε ότι ενεργεί εξ ονόματος κάποιου άλλου.

Η Εισαγγελία ανέθεσε στην Ασφάλεια τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αστυνομικοί κάλεσαν τον κ. Χαϊκάλη και  του είπαν να ζητήσει από τον συνομιλητή του να τον συναντήσει σε συγκριμένο χρόνο και τόπο, όπου οι ίδιοι είχαν στήσει κάμερες και άλλα μηχανήματα καταγραφής, ώστε να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία και να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Εκείνος όμως, ουδέποτε εμφανίστηκε στο ραντεβού και η Ασφάλεια, με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως τονίζουν αναλυτές, πολιτικοί παράγοντες αλλά και κυβερνητικά στελέχηη όλη υπόθεση μοιάζει με σενάριο, που όμως έχει «κενά» όπως λένε, θέτοντας ερωτήματα όπως: γιατί δεν έδωσε όνομα στην Εισαγγελία ο Παύλος Χαϊκάλης, γιατί ενώ το πρόσωπο αυτό είχε εμφανιστεί σε δύο ραντεβού και φερόταν να πιέζει τον Παύλο Χαϊκάλη, δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού, όπου του είχαν στήσει «παγίδα»  οι αστυνομικοί και γιατί δεν έχει εμφανίστει ξανά έκτοτε;

Στα ερωτήματά τους προσθέτουν και το γιατί ο Παύλος Χαϊκάλης καθυστέρησε τόσο πολύ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, επιλέγοντας μάλιστα αυτή να γίνει γνωστή αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι ίδιοι παράγοντες, σχολιάζουν πως ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, δίνει τέλος σε όποια εξέλιξη μπορεί να έχει αυτή η ιστορία, αφού ο άνθρωπος που προσπάθησε να δωροδοκήσει  δεν θα επιχειρήσει ξανά να πράξει κάτι ανάλογο.

Δείτε την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη στο Πρωινό ΑΝΤ1. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει λίγο νωρίτερα στον Γιώργο Παπαδάκη ο Λάκης Λαζόπουλος. 

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται απο την αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου ότι έχει γίνει μάρτυρας σε απόπειρα χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή της αντιπολίτευσης.